lördag 12 februari 2011

Catfight

Idag trodde jag att Bubbas, vår katt, skulle gå från detta liv till nästa. Även om han är kastrerad finns härskargenen kvar i hans nu lite småfeta kropp. Han hade precis varit ute på strövtåg när han upptäckte en inkräktare i sin trädgård. I ultra rapid och med ett dovt morrande närmade han sig den insvepta utemöbeln där inkräktaren krupit under för att rädda sitt skin. Maken var uppmärksam och inte på humör för en kamp om hedern mellan de två fyrbenta liven så han plockade helt sonika in Bubbas, till Bubbas förtret. Bra att veta är att vår altandörr är gjord helt i glas och därmed en fantastisk utkikspost för en uppretad katt. Det krävdes en hel förpackning rökt skinka för att få honom att röra sig ur fläcken och med magen full av sin favoriträtt verkade det som om han hade glömt sin antagonist. Han la sig bekvämt tillrätta på sin puff cirkus 10 meter från altandörren. Då ser vi en stor rödvit katt sätta sig på andra sidan glasdörren och tittar Bubbas rakt i ögonen. Ett vrål far ur Bubbas strupe och med fart högre än Usain Bolt på 100 m far han med huvudet före in i glasdörren. Inte det smartaste han har gjort men det hade effekt. Inkräktarkatten försvann fortare än fort och lämnade Bubbas aningen yr och med en förmodad bultande pälsknopp. Att inte glaset sprack, det är ett under. Att han inte bröt nacken, det är ett ännu större under.

Nu bakas det potatis i ugnen och melodifestivalens andra avnsitt står för dörren. Håll tummarna för att rätt låt vinner :)

2 kommentarer:

  1. Hahahaha, ursäkta att både sambon å jag skrattar åt Bubbas men det låter som nått en av våra katter skulle kunna göra. Tur det gick bra.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ni gjorde helt rätt som skrattade åt honom. Är man inte smartare får man skylla sig själv :) Jag blev riktigt orolig när jag hörde braket efter att han hade kastat sig handlöst in i dörren, men han verkar i alla fall må bra nu.

    Kram!!

    SvaraRadera