lördag 9 april 2011

Märkliga händelser

Konstiga saker händer i den grå villan! Oförklarliga saker som får mig att känna mig helt förvirrad!

Konstig händelse nummer 1:
I ett hörn av vardagsrummet står det en bokhylla och precis bredvid den står soffan som vi ofta sitter i och puffen som Bubbaskatten brukar ligga på. Det är något mycket märkligt med just det där hörnet. Ganska ofta står Bubbas antingen på golvet precis nedanför bokhyllan eller på puffen och stirrar upp i taket i hörnet utan att det finns något där. Vi har själva noggrant tittat dit han stirrar för att se om det kan vara någon liten fluga han är intresserad av som han med enkelhet ser men som vi missar. INTE, det finns inget där!! Det går inte att distrahera honom heller eller att få honom att gå därifrån.

Igår kväll när jag var ensam hemma hände precis det här. Han stod en lång lång stund med blicken intensivt fäst på en punkt, men så helt plötsligt började han röra huvudet fram och tillbaka som om han verkligen följde en fluga med blicken. Jag tände då alla lampor och reste mig upp i soffan för att se vad det kunde vara. NOTHING, det fanns inget där!! I fem minuter höll det på, sedan helt plötsligt la sig katten på puffen igen som om ingenting hade hänt... Scary! Jag tror egentligen inte alls på spöken, men vad är det han tittar på där i hörnet? Det finns ju inget annat ställe i huset som han ställer sig och stirra på så där!



Konstig händelse nummer 2:
Vår bredbandsleverantör drog ur pluggen till vårt nät tio dagar innan vår uppsägningstid tog slut. Av misstag, men deras fel så vi fick gratis mobilt bredband den kvarvarande tiden. Allt var frid och fröjd tills igår då jag fick väldigt obehagliga kroppsliga reaktioner på flödet till modemet i usb-porten. Visst jag hade suttit i bra många timmar (och irriterat mig på puckade kommentarer), men det är inte precis första gången det blir ett marathon framför datorn. Men aldrig har jag fått en reaktion förut.

Alla som har pratat i mobilen för länge har kanske känt hur det då kan börja hetta och sticka i kinden och örat där man hållt mobilen. Precis den känslan fick jag i halva ansiktet, handen och armen upp till armbågen på den sida där modemet satt. Jag fortsatte  "datorandet" en stund till men då var det som om ett par fingrar började domna och samma sak hände på kinden ner mot hakan. När jag satte handen över modemet kunde jag riktigt känna hur det strömmade i den. Det var väldigt obehagligt och det fick mig att raskt stänga ner laptopen. Jag gick och kollade mig i spegeln för att se om jag var röd om kinden, men jag kunde inte se någonting, ändå tog det ett par timmar innan alla symptom gick över.

Idag som alla andra lördagar steg jag upp och slog på datorn för att kolla runt bland bloggarna. Det tog inte många minuter förrän samma symptom återkom och jag kopplade genast ner mig igen. Jag berättade för min kära make om mina upplevelser, men han tittade mest skeptiskt på mig och insinuerade att det var psykiskt. Men snäll som han är tog han tag i en av de saker vi skulle ta tag i i dag och det var att hitta en leverantör till bredband via fiber som vi just installerat i huset. Nu sitter jag här vid datorn igen utan något stickande i ansiktet, skönt.

Konstig händelse nummer 3:
I "mitt" badrum på övervåningen har vi ett takfönster. Det har suttit där sedan badrummet renoverades ett par år innan vi flyttad in och vi har bott i huset i 3 år. Det är ett kvalitetsfönster av härdat glas. Idag när jag var i sovrummet på övervåningen och maken var i vardagsrummet på nedervåningen hörde vi plötsligt en hög smäll från badrummet. Min första tanke var att handduken hade trillat ner och dragit med sig några av mina parfymflaskor i golvet. Väl inne i badrummet såg jag hur takfönstret var fullt av sprickor och min andra tanke var att en fågel måste ha flugit in i det. Jag rusade ner för trapporna för att se om det kanske ligger en skadad fågel på marken. Där fanns INGENTING. Jag tittade upp mot takfönstret och såg att det var helt på utsidan. Jag rusade tillbaka till badrummet och tittade lite närmare på fönstret inifrån och såg att ytterglaset var helt och att det bara var innerglaset som var fullt av sprickor. HUR är det möjligt? VAD är det som har hänt? Jag har tyvärr inga svar på frågorna...



Finns det någon som kan ge några rimliga förklaringar?

Kram!

6 kommentarer:

  1. Hmmm, spännande ;) Vår katt brukar bil "galen" på en o samma fläck på vardagsrumsgolvet då och då. Hoppar till och far som om någon jagade honom... Har ingen aning varför :)
    Det där med badrums fönstret kanske kan ha att göra med att det bildas spänningar i glaset när huset rör lite på sig?

    God natt! :)

    SvaraRadera
  2. Min mormor brukade säga att det var småfolk, andar och änglar som retade katterna.

    SvaraRadera
  3. Anna: Förmodligen är det spänningar i glaset som fick det att spricka, tråkigt att behöva köpa en ny ruta och få det lagat:(

    Loba: Jag hoppas det är små snälla änglar som håller hus där i hörnet :)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Creeepy! Själv är jag egentligen en skeptiker, men ibland blir jag alldeles övertygad om att det måste finnas mera än vad vi kan se. Håller med om spänningarna i glaset, men de övriga mysterierna får nog förbli olösta:)

    SvaraRadera
  5. Oops.. Trist med glaset! Men resten? Jag har ingen aning. Men jag kan ju säga att jag är inte bara troende på andar m.m, jag är övertygad om att de finns och att de besöker oss alla ibland! :) Väldigt spännande!! Bara de inte smäller i dörren eller förstör saker är jag nöjd.

    SvaraRadera
  6. Veronica: Jag är också egentligen en skeptiker, men när sådant händer börjar man undra!

    Jenny: Usch, läskigt att tänka att det åker runt en massa andar i sitt hus, måtte de vara snälla!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera