tisdag 19 juli 2011

Inbrott

Är lite skärrad! Blev varse att det varit inbrott i huset bredvid när det i eftermiddags ringde på dörren och utanför står det en kvinna gråtandes och mycket upprörd. Hon berättar att hon är syster till min granne och husvakt eftersom de är i Turkiet på semester. Hon ber mig följa med över tills polisen kommer, vilket jag naturligtvis gör.

Jag har aldrig tidigare varit med om eller sett ett inbrott med egna ögon och det var verkligen obehagligt att skåda. Hela dörren var uppbruten, låset helt snett och trät runt om helt i flisor. Hela huset var upp och ner!! Alla lådor utdragna och kläder, papper och blommor utstödda över golvet. Så fruktansvärt hemskt och läskigt att någon har varit och rotat runt i sakerna! Familjen vet inget om det än, för släktingarna som kom till huset vill inte stressa upp dem när de är på semester. De kommer hem i slutet av veckan, till ett helt annat hus än de lämnade. Polisen kommer imorgon och tar fingeravtryck, men sannolikheten att de hittar de skyldiga är väl lika med noll. Det konstiga är att det inte var så mycket som var borta som man kunde se. Det är möjligt att det har försvunnit pengar och smycken, men tv-apparater, datorer, kristallskålar m.m var kvar liksom en motorcykel värd 300 000 kr på framsidan och bilen i ett olåst garage och bilnyckeln på hallbordet (!!).

Ikväll och i natt ska jag och maken vara vakter så att de inte kommer tillbaka för att hämta sakerna. När polisen har tagit fingeravtryck ska släktingar bo i huset tills familjen kommer tillbaka.

Det hade kunnat vara vårt hus. För två veckor sedan var vi borta och det syntes verkligen på framsidan av vårt hus eftersom ogräset frodades där. Usch, vad hemskt om det varit vårt hus. Nu hade vi tur och våra gannar otur!

Håll utkik så att det inte händer era eller era grannars saker något när ni/de är borta i sommar!!

Kram!  

7 kommentarer:

  1. Men fy vad läskigt!! Sånt händer ju bara inte tror man.. Obehagligt!

    SvaraRadera
  2. Men fyfan vad obehagligt!! För några år sedan ringde vår dåvarande granne, runt niotiden på morgonen. Hon berättade att hon hade varit uppe och ammat mitt i natten, och då sett någon smyga runt vårt hus och lysa med ficklampa i våra ytterdörrar! Ja alltså, hennes intelligens kan man väl ifrågasätta till att börja med. Vad f*n ringde hon nästa dag för och inte därochdå?

    Jaja. Beside the point.

    Ytterligare några år tidigare hade en annan granne inbrott, och det var som hos din granne. Totalkatastrof men inget stort och dyrt borta. Då sa polisen att det med all sannolikhet varit en pundare som tittat in genom fönstret och sett en spritflaska... Någon som ville ha reda pengar och inget som krävde omsättning först.

    Vad skönt ändå att du var hemma och kunde hjälpa henne! Måste ha varit en förfärlig chock. Stackars familj att komma hem till det...

    kramar om!

    SvaraRadera
  3. Det är väldigt otäckt och läskigt med inbrott. Förra sommar gjorde de inbrott i min mammas lägenhet i Ungern och det var hemskt. Där kunde inte polisen hitta tjuvarna heller, men det sa de i början att int ha stora hopp för det.
    Vad bra att du var hemma och kunde hjälpa henne och vilken tur att det inte var er lägenhet. Jag tror inte de kommer tillbaka till samma område igen, det brukar de sällan göra.
    Kramar och vi ses idag :-)!

    SvaraRadera
  4. Usch vad obehagligt!!!! Kram

    SvaraRadera
  5. Ja, det var otäckt! Familjen vet fortfarande inte om något, de får veta det på ördag när de kommer hem från sin resa. Känns konstigt att vete en sådan här sak när man vet att de lever i ovisshet! Igår var polisen i huset och tog fingeravtryck, men precis som ni skriver kommer det förmodligen inte hjälpa och tjuven kommer nog tyvärr att gå fri...:(

    Jag vill jag kan: Väldigt konstigt att din granne inte ringde när det hände, det är ju då man behöver hjälp!!

    Kram alla!

    SvaraRadera