onsdag 13 juli 2011

Bits and pieces


Det är underbart att vara tillbaka, särskilt när man blir så varmt välkommen :):) Tack tjejer!!

Jag har haft en underbar semester. Puerto Banus är verkligen en fin plats och har lite av allting som strand, bad, berg, utflyktsmål, party och god mat.

Jag älskar att sola, men inte lika mycket som när jag var tonåring. Därför hinner man nu, i tidig medelålder, se lite mer av de platser man besöker. Vi gjorde tre olika utflykter till bergsbyar. De är fantastiskt fina där de ligger på klippavsatser med underbar utsikt över landskapet. Husen är vanligtvis vita och gränderna så trånga att få bilar tar sig fram. De använder passagerna för att socialisera med grannarna och sitter där och småpratar ända tills det skymmer. När man då kommer som en passerande turist känns det som om man går rakt igenom deras vardagsrum. Vi kunde dock konstatera att de alla var rätt snarlika så vi var rätt mätta på bergsbyar efter den tredje.

På midsommarafton blev det ingen dans runt stången för vår del. Vi bestämde oss i istället för att vandra i bergen. Det var molnigt vid kusten denna dag så vi tyckte att det passade att ta oss upp på toppen Torrecilla 1900 meter över havet när det inte var så varmt. Vi struntade i att smörja in oss vilket var ett högst olämpligt beslut då det visade sig vara klarblåhimmel dit vi skulle. Det var en sagolik vandring med vyer som fick en att nästan tappa andan och även om det är jobbigt på vägen är det alltid värt det när man når toppen. Förra gången besteg vi en annan bergstopp och väl där gick maken ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Behöver jag säga att bestiga toppar ligger oss varmt om hjärtat?

Vi åt både hemma och ute och otroligt nog slutade en av dagarna i party. Ett två-mans-party med maken och mig :) Vi är sällan ute och festar ihop, men efter några glas vi och två gin och tonic drog jag med maken till ett dansställe där vi rockade loss bland 20-åringarna fram till tidigar morgonen. Jag hade jätteroligt, maken också men kanske inte som jag. Dock fick jag återuppleva hur det känns att vara bakfull, det var ååår sedan sist. Oväntat och inte så kul, men det var det värt :)

Det finns supermånga fina och dyra (!!) båtar i hamnen att titta på när man går på promenad. Det finns shopping, åter igen dyrt (!!) så även här var det titta och inte röra :) Det är andra gången jag och maken är där, första gången var för fyra år sedan då vi förlovade oss, och det beror på att vi genom maken kan hyra en lägenhet där till väldigt bra pris.
Hamnen i Puerto Banus

På toppen La Concha förlovade vi oss förra gången vi var där


Maffig bro i Ronda

Bergsutflykt på midsommarafton

Vi gick genom molnen!

Jag hoppar alltid på något kort... :)

På toppen


Utsikten från vår balkong i soluppgången

KRAM!

9 kommentarer:

  1. Det låter som en underbar semester :-)! Jättefina bilder!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åhhh Vad fint! Välkommen hem! Låter som ni har haft en super duper semester!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Verkar vara lite av ett himmelrike. Att resa är fantastiskt, man får så mkt minnen och ny energi när man kommer hem igen!

    Fina bilder!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilket fint ställe! Dit vill jag åka!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Verkar som ni har haft det så underbart. Skönt med lite miljöombyte och få en paus i allt det där andra.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag älskar att resa och reser helst till nya ställen varje gång, men hit kan man resa flera gånger :) Det har verkligen varit skönt att byta miljö och tänka på något annat, även om vi blev påminda mitt i, men men..

    Kram

    SvaraRadera
  7. Härligt att du har haft en så fin semester! Tjusiga bilder!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Härligt att du har haft en så fin semester! Tjusiga bilder!

    Kram

    SvaraRadera